czwartek, 8 marca 2012

CIASTECZKA OWSIANE

CIASTECZKA OWSIANE Składniki 2-3 szklanki mleka, 3/4 szkl. cukru, 1 szkl płatków owsianych, cukier waniliowy, pełna łyżka masła, 2 łyżeczki kakao, aromat rumowy, bakalie: posiekane dowolne orzechy, rodzynki, figi, itp. Sposób przygotowania: Do garnuszka wlać mleko i dodać do niego cukier i cukier waniliowy. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru. Zagotować. Dodać płatki owsiane. Całość gotować ok. 3 minut - mieszać. Do masy dodać masło, kakao, zapach i bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na płaską deseczkę i od razu pokroić na prostokątne ciasteczka. Zostawić do ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz