środa, 14 marca 2012

BABKA Z BAKALIAMI

BABKA Z BAKALIAMI Składniki 5 jajek, 3/4 szklanki cukru pudru, 1 szklanka mąki tortowej, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 40g, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 3/4 kostki margaryny, 4-5 łyżek bakalii (orzechy,rodzynki,ananas kandyzowany itd.). Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.Następnie dodawać przesiane mąki , budyń i proszek do pieczenia. Połączyć za pomocą miksera. Wlać letnią rozpuszczoną margarynę, połączyć. Na koniec dodać oprószone w mące bakalie. Wymieszać,wlać do podłużnej formy keksowej.Upiec. Temperatura piekarnika : 175 C, Czas pieczenia: 45 minut. Po upieczeniu babkę udekorować lukrem, kandyzowaną skórką z pomarańczy lub cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz