WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU . ZNAJDZIECIE TUTAJ PRZEPISY NA CIASTA,CIASTKA I CIASTECZKA. SERDECZNIE ZAPRASZAM
środa, 7 marca 2012
MAZUREK KRÓLEWSKI
MAZUREK KRÓLEWSKI
Składniki:
- 1/2 kg masła
- 12 żółtek
- 2 szkl. cukru pudru
- 1 1/2 szkl. mąki
- 10 dag zmielonych migdałów
- 5 dag obranych migdałów do dekoracji
Sposób przygotowania:
Migdały sparzyć, obrać i drobno posiekać. Masło utrzeć na pianę (najlepiej mikserem), dodawać po jednym żółtku; na końcu dodać cukier, migdały i mąkę.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na grubość ok.1,5cm i udekorować migdałami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor. Upieczone możma polukrować, np. lukrem rumowym.
Czas: 1 godz. 15 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz